Daar moet een piemel in

Als je de titel van dit stukje als man stilletjes in gedachten uitspreekt of onverstaanbaar voor je uit mompelt zit je goed. Hardop zeggen kan eigenlijk alleen nog in besloten kring. Als mannen onder elkaar. Met de deur dicht. Potje bier erbij. Waar men begrijpt wat je bedoelt. Of in een hossende Oranjemenigte tijdens het EK-voetbal. In alle andere gevallen ben je de lul. Het kan je tegenwoordig zelfs je baan kosten. Behalve als je René van der Gijp of Johan Derksen heet.

Het overkwam de 74-jarige David Bonderman tijdens een bestuursvergadering van Uber over, je gelooft het of niet, de aanpak van seksisme binnen de organisatie. Collega-bestuurslid Arianna Huffington suggereerde in een minutenlange monoloog dat uit onderzoek bleek dat één vrouw in de raad van bestuur de kansen op een tweede vrouw als bestuurslid aanzienlijk vergroot.

Nonsens vond Bonderman. Die zich waarschijnlijk al een tijdje had zitten ergeren aan het oeverloze geleuter van Huffington. Actually what it shows is it’s much likely to be more talking. Ai David. Sukkel. Hoe dom kun je zijn. En dat op jouw leeftijd. Had de eerste alinea van dit stukje nou gelezen.

Te laat. Werknemers protesteerden. Twitter explodeerde. Bonderman, de laffe zak, probeerde de zaak nog te redden door snel zijn excuses aan te bieden. Het mocht niet baten. Exit David. En terecht. Niet vanwege de vrouwonvriendelijke uitspraken van deze belegen miljardair. Als dat het argument zou zijn geweest dan zouden hele volksstammen, waaronder de huidige president van de Verenigde Staten, ontslagen moeten worden. Maar vanwege de pertinente leugen dat vrouwen meer zouden praten dan mannen tijdens een vergadering. Het is wetenschappelijk bewezen dat het precies andersom is en dat mannen de ander ook nog eens vaker interrumperen.

Dus David, houd je voortaan bij de feiten. Voor alle andere mannen en dan vooral diegenen die geen miljardair zijn en het zich dus niet kunnen veroorloven hun baan te verliezen. Alleen denken, nooit zeggen.

BewarenBewaren

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Emancipatie, Policor en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s